Stof til eftertanke

Stof til eftertanke (nyhedsbreve)


22/11: Vinterens Drømmetid


Vi bevæger os ind i vinterens mørke og det som i den Indianske visdom kaldes Kiva tiden - 4 måneder fra 21/11-21/3, som handler om at give slip på det som var og den vi har været indtil nu, for at kunne favne og lytte til hjertet og drømmenes stemme og det som ønsker at vokse frem påny. Det er en langsom proces, hvor vi giver os tid til at være, mærke og nære os selv, og hvor selvindsigt og egenomsorg er på dagsordenen. Vi kan lade mørket favne os og læne os ind i en rolig bevægelse af udrensning, given slip, transformation og fornyelse for både krop, sind, ånd, og følelser.


Så vi kan mærke os selv fra et dybere og mere balanceret sted, og lade drømmene vise os de næste skridt på vores livsrejse. Første skridt i din Kiva er at samle din høst af det som er sket i dit år, ved at samle brikkerne til en mosaik af indre og ydre gaver, læring og indsigt. Du kan forestille dig at du går gennem dit liv med en kurv og kan plukke den høst som du får øje på og som træder frem for dit indre øje. Når du har fyldt din kurv er det tid til at se på det samlede billede og de vigtigste gaver og læringer, og den historie der har udspillet sig siden sidste efterår.


6/12: Hvem er jeg nu & hvad er min historie


Det næste skridt i din Kiva drømmerejse er at være med det som er, og den indre høst du har samlet. Lade det informere dig om hvem du er nu, hvor du har været og hvor du er på vej hen. Hvis du ser på ikke bare det sidste år, men hele det sidste årti, hvor er du så vokset hen, og hvad har du med dig af indsigter og læringer? Hvor er du blevet beriget og hvor har du mistet, og hvordan har det formet dig og været medskaber af den du er i dag?

Du har måske lyst til at skrive dine læringer ned, eller tegne og beskrive din rejse, for på den måde at få øje på din historie og den røde tråd i det du har oplevet. Ud af dette arbejde opstår typisk en dybere indsigt i hvad der nærer dig, fylder dig op og er godt, og hvad der ikke længere er givende. Det kan være at du har behov for at rense ud og give slip på noget der har været svært, eller energi du ikke længere ønsker i dit liv. Tillad dig selv at være med & mærke det hele - taknemmelighden, glæden, sorgen, det svære og det lette.


Du kan lave et område i dit hjem, som du kan bruge til refleksion og fordybelse, og du kan ydermere her lave et lille alter med ting som betyder noget for dig og som giver dig god energi. Du kan også finde et "powerspot" i naturen - et sted hvor du føler dig beriget og fyldt op, og hvor du kan tillade dig selv at give slip på gammel energi og give den til Moder Jord. Tag meget gerne naturen med indenfor og mærk hvordan Elementerne bringer god energi  til dit hjem. Forbind dig med disse steder så ofte du har mulighed for det og vær i processen med at rense ud, give slip, forbinde dig og lade op.


19/12: Solhverv - Giv slip og rens ud


Julen står for døren og 22/12 kan vi fejre Solhverv - årets mørkeste dag og tilbagevenden til lysere tider. Tiden fra nu og til efter nytår kaldes også for "indgangen til stilletiden" - en portal og tidslomme, hvor kontakten til vores inderste, universet og intuitionen forstærkes. Du inviteres derfor til at finde stunder i julen og nytåret til at stoppe op, mærke dig selv og bare være med det som er. Mærke taknemmeligheden for det du har i dit liv og dem der er omkring dig, og finde glæden og julefreden indeni. Nære dig selv med skønne kærlige stunder og fejre livet.


I vinterens hi og mørkets favn er der også en unik mulighed for stille stunder, med ro og refleksion over året der er gået. Det er en tid til at tage bestik af dit liv, og gøre op med dig selv hvad der bringer dig liv, lys, kærlighed og glæde, og hvad der tynger og begrænser. Tillad dig selv at mærke det hele og være ærlig med hvad der er godt for dig, og hvad der ikke længere fungerer. Giv dig selv tid til at give slip på året og alt det som har været - glæder, sorger, udfordringer og landvindinger. Saml fx det hele i noter eller kreative udtryk, og sid ved ilden, tag et langt bad eller gå en tur for at lade naturen rense dig og hjælpe dig med at give slip, nære dig og lade op. Hav en mindful opmærksomhed på hvad du har brug for, for at få fornyet energi og vitalitet og skabe balance i dit liv generelt.Du er altid velkommen til at kontakte mig for at få mere information og hjælp, og lære mere om hvordan du bevæger dig med den Indianske Visdom i Kiva tiden og i din dagligdag generelt. 


Leaders by Heart, CVR 30670957

Tlf. 20103586, mail: kontakt@leadersbyheart.dk